Criza de vaccinuri antiCovid în Germania va dura până în aprilie: Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele

Criza de vaccinuri antiCovid în Germania va dura până în aprilie: Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat joi că se așteaptă ca lipsa de vaccinuri împotriva Covid să continue până în aprilie.

„Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu o lipsă de vaccinuri”, a spus Jens Spahn într-un mesaj postat pe Twitter.

El vrea să convoace o reuniune a liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta despre vaccinare, potrivit Reuters.

În ultimele zile Guvernul Angelei Merkel a fost vizat de noi critici cu privire la ritmul campaniei de vaccinare.

ADVERTISING

Joi, ziarul Bild, cel mai bine vândut din Germania, a descris problemele legate de procurarea unui număr suficient de vaccinuri drept un „scandal”.

Jens Spahn a spus că dorește să invite companiile farmaceutice și producătorii de vaccinuri la o întâlnire, pentru a se asigura că dozele sunt livrate echitabil în Europa.

El a recunoscut că producerea de vaccinuri este foarte complicată și că dezvoltarea nu se poate face doar în câteva săptămâni respectându-se standardele de calitate.

ADVERTISING

Marți, Spahn a susținut propunerile Uniunii Europene de a înființa un registru de transparență al exporturilor de vaccinuri anti COVID-19, pe măsură ce cresc tensiunile cu AstraZeneca și Pfizer din cauza reducerilor bruște de doze la doar o lună după ce blocul comunitar a început să vaccineze cetățenii.

Lockdown până în februarie

Germania a raportat joi 17.553 de noi cazuri de coronavirus, ajungând la un total de 2.178.828, și alte 941 de decese.

ADVERTISING

Spahn a declarat că este încurajator faptul că numărul de noi cazuri de coronavirus scade în Germania și că, dacă această tendință va continua, școlile și creșele ar trebui să fie primele care să se redeschidă după un lockdown care va dura până în 14 februarie.

Între timp, Germania pregătește restricții de intrare în țară pentru cei care vin din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud, a declarat joi ministrul de Interne, deoarece îngrijorările cu privire la noile tulpini de coronavirus cresc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇