Șeful Vămilor, reținut de DNA în timpul vizitei ministrului austriac de Interne. Ce șpagă a cerut

Șeful Vămilor, reținut de DNA în timpul vizitei ministrului austriac de Interne. Ce șpagă a cerut

Directorul Autorităţii Vamale Române, Dinu-Octavian Nicolescu, a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă. Faptele de care este acuzat au fost comise în perioada în care era director economic în cadrul Ministerului Mediului.

Această veste vine în ziua în care ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a sosit la Bucureşti pentru a discuta cu Lucian Bode despre problemele pe care le vede în domeniul migraţiei ilegale şi care îl împiedică să susţină aderarea României la Schengen.

Ministrul austriac spunea ieri că numărul traficanţilor români de persoane a crescut în 2022, comparativ cu 2021.

ADVERTISING

Acuzaţiile DNA

"În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu", informează DNA.

În datele de 13 şi 14 aprilie 2020, Dinu-Octavian Nicolescu, prin acelaşi intermediar, ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

Presupusul "litigiu" pe care firma omului de afaceri îl avea cu Administraţia Fondului pentru Mediu nu a fost "rezolvat" până în prezent.

Nicolescu urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇