Nicolae Robu a fost pus sub acuzare de DNA, într-un dosar de abuz în serviciu. Se scuză că a semnat ca primarul

Nicolae Robu a fost pus sub acuzare de DNA, într-un dosar de abuz în serviciu. Se scuză că a semnat ca primarul

Fostul primar al Timişoarei Nicolae Robu a fost chemat vineri dimineață la DNA Timișoara și a fost pus sub acuzare de procurori într-un dosar de abuz în serviciu.

Fostul edil are calitatea de suspect într-un dosar al DNA, după ce ar fi contrasemnat ilegal, ca edil, o autorizaţie de construcţie a unui imobil, după ce aceasta fusese semnată de secretarul Primăriei şi arhitectul şef, afirmă surse judiciare, citate de News.ro.

Ancheta a fost începută în 2018 în urma plângerii proprietarului unei case de pe strada Muncitorilor, de la marginea oraşului, scrie Opinia Timișoarei.

ADVERTISING

Pe parcela de lângă casa timișoreanului, un dezvoltator imobiliar trebuia să construiască un duplex. Numai că, în locul unei vile pentru două familii, a apărut o construcție mult mai mare, cu 8 apartamente, având o lungime de 60 de metri.

Timișorenii au obținut în 2022 în instanță anularea definitivă a autorizației de construire emisă de Primărie.

Ulterior, DNA Timișoara a transformat ancheta începută ‘in rem’, în urmă cu 5 ani, într-una în care fostul primar, Nicolae Robu, mai multi angajați ai primăriei Timișoara, dar și un arhitect au fost puși sub acuzare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Robu a declarat azi la DNA că nu este vinovat şi că garantează doar pentru el. Fostul edil a explicat că un primar nu are expertiză în toate domeniile, astfel că nu şi-a pus semnătura pe niciun document, dacă acesta nu fusese semnat în prealabil de specialiştii din Primărie.

”Nu am dat nicio declarație, voi studia mai întâi dosarul cu pricina. În orice caz, consider ca ceva normal cercetarea în circumstanțele date, în vederea elucidărilor ce se impun. Nu-mi fac nicio grijă în ce mă privește, pentru că eu, personal, n-am comis nici pe această speță și nici pe altele nicio ilegalitate! Am fost permanent ultracorect și ultracinstit!

ADVERTISING

Ca primar, am semnat zilnic o mulțime de documente, printre care și un număr important de autorizații de construcție. Niciodată în cei 8 ani, nu am făcut-o fără a avea în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege și de procedurile interne, drept garanție de legalitate și de conformitate sub toate aspectele”, a scris ulterior Nicolae Robu pe Facebook.

𝐀𝐒𝐓𝐀̆𝐙𝐈 𝐀𝐌 𝐅𝐎𝐒𝐓 𝐂𝐇𝐄𝐌𝐀𝐓 𝐋𝐀 𝐃𝐍𝐀 privitor la o Autorizație de Construcție a unui duplex emisă în 2018, ajunsă între timp...

Publicată de Nicolae Robu pe Vineri, 10 martie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇