Şase palestinieni au fost ucişi de israelieni în Cisiordania

Şase palestinieni au fost ucişi de israelieni în Cisiordania

Cel puţin şase palestinieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 150 au fost răniţi în confruntări cu membri ai serviciilor de securitate israeliene produse vineri în Cisiordania, în contextul conflictului dintre Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza.

Mii de militanţi palestinieni sunt implicaţi în confruntări cu militari israelieni în localităţile Yaabad, Jenin, Beita, Salfit, Urif şi Ierihon.

Autorităţile israeliene susţin că trupele au fost atacate cu pietre, sticle incendiare şi petarde, în cursul protestelor izbucnite pe fondul confruntărilor dintre Israel şi grupurile islamiste palestiniene din Fâşia Gaza (foto).

Conform unor surse citate de cotidianul Times of Israel, şase palestinieni au fost împuşcaţi mortal în cursul zilei de vineri.

Acestea sunt cele mai grave confruntări produse în Cisiordania în ultimele patru zile, de când durează conflictul dintre armata israeliană şi grupurile militante palestiniene din celălalt teritoriu palestinian, Fâşia Gaza.

Autoritatea Palestiniană, care administrează zonele din Cisiordania aflate sub control palestinian, a anunţat un bilanţ de 150 de răniţi.

În afară de cele şase persoane decedate vineri, în Cisiordania au murit alte şase persoane, în incidente izolate produse în ultimele zile.

Mişcarea Islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a salutat izbucnirea revoltelor în Cisiordania.

În Fâşia Gaza, bilanţul victimelor bombardamentelor israeliene este de cel puţin 119 morţi şi peste 850 de răniţi.

Citeşte şi: