Sălile de fitness se redeschid azi. Ce reguli trebuie respectate

Sălile de fitness se redeschid azi. Ce reguli trebuie respectate

Sălile de fitness, închise din cauza pandemiei COVID-19, se redeschid începând de azi. Nu vor funcționa, însă, la fel ca și până acum, fiind impuse mai multe reguli.

Astfel, potrivit unui ordin emis de Ministerul Tineretului și Sportului și cel al Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, accesul va fi permis doar în baza unei programări. Aceasta trebuie făcută în așa fel încât să permită suficient timp pentru igienizarea periodică a sălii, dar și pentru eliberarea vestiarelor.

Totodată, accesul în sălile de fitness se va face doar în urma unui triaj observațional. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3 grade C.

ADVERTISING

Se va ține o evidență nominală a persoanelor care au folosit sala în fiecare interval orar, astfel încât să se poată face cu ușurință identificarea contacților, în cazul în care apar infectări cu noul coronavirus.

Numărul de persoane care se antrenează va fi limitat în funcție de capacitatea sălii, astfel încât fiecărei persoane să îi revină un spatiu de 7 mp în cazul exercițiilor pe aparate și 10 mp pentru exercițiile tip aerobic.

Persoanele care merg în sălile de fitness vor fi instruite să își spele mâinile înainte și după terminarea antrenamentului, se mai arată în ordinul Ministerului Tineretului și Sportului si cel al Sănătății.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se va evita utilizarea aparatelor în regim circuit si se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiași sesiuni de antrenament. Aparatele sportive se vor dezinfecta înainte și după fiecare utilizator.

Cu exceptia perioadei de desfășurare a activităților fizice intense, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata prezenței în sală.

Administratorii sălilor de fitness sunt obligați să instaleze panouri informative cu regulile privind măsurile pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

ADVERTISING

Măsuri care trebuie luate după antrenament

Se interzice folosirea dușurilor, saunei și altor zone cu risc mare de transmitere a virusului. După terminarea antrenamentelor, în vestiare se va intra pe rând, cu evitarea aglomerației si menținerea distanțării, respectând un spațiu de 4 mp pentru fiecare persoană.

Vânzarea și/sau oferirea de gustări/băuturi în regim de autoservire nu este permisă. Prin excepție, se permite funcționarea automatelor de băuturi răcoritoare și mâncare ambalată, cu condiția ca acestea să fie consumate în aer liber.

Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curățenie și dezinfecție a mâinilor (apă, săpun, produse biocide) și vor fi curățate și dezinfectate înainte și după fiecare utilizare.

Iată și ce alte măsuri de relaxare intră in vigoare luni:

De azi, la sosirea în România nu mai este necesară izolarea pentru cei care vin din 17 țări europene

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇