Rusia își închide spațiul aerian pentru 36 de state, printre care și România

Rusia își închide spațiul aerian pentru 36 de state, printre care și România

În contextul sancțiunilor economice și de deplasare dure pe care Europa le-a impus Rusiei, Moscova a anunțat, la rândul ei, că își închide spațiul aerian pentru aeronavele din 36 de state, printre care și România.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea războiului din Ucraina, care a intrat în Ziua 5

Deja Guvernul Ciucă a interzis, de sâmbătă după-amiază, aeronavelor din Rusia să survoleze spațiul aerian românesc sau să aterizeze pe teritoriul țării noastre.

Republica Moldova luase deja o astfel de măsură, iar Ucraina și-a închis spațiul aerian încă de la începutul invaziei ruse.

ADVERTISING

Așa că acum zborurile din sud-estul Europei se desfășoară cu mare dificultate. Spre exemplu, o cursă care a decolat pe 27 februarie din Belgrad a fost nevoită să zboare de 3 ori mai mult timp ca să ajungă la Moscova, ocolind România, Republica Moldova și Ucraina peste Marea Neagră și Marea Caspică.

În replică, agenția aviatică rusă Rosaviatsia a anuțat, la rândul ei, că Rusia își închide spațiul aerian pentru 36 de țări care deja au interzis trecerea aeronavelor rusești sau i-au impus Moscovei sancțiuni economice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe lista statelor din care nu se mai poate zbura înspre Rusia se află și România, susțin jurnaliștii birtanici.

Mai exact, cele 36 de state sunt, în ordine alfabetică: Albania, Anguilla (teritoriu britanic din insulele Antile), Austria, Belgia, Insulele Virgine Britanice, Bulgaria, Canada, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca (incluziv Groenlada și Insulele Feroe), Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Jersey (insulă din Canalul Mânecii, dependență a Regatului Unit Marii Britanii), Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlendei de Nord.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇