Site-urile unor importante publicații rusești au fost atacate de hackeri. Unele nu mai funcționează deloc, altele afișează mesaje antiPutin

Site-urile unor importante publicații rusești au fost atacate de hackeri. Unele nu mai funcționează deloc, altele afișează mesaje antiPutin

Hackeri care se identifică drept gruparea Anonymous au atacat site-urile mai multor publicații rusești cunoscute.

Unele dintre aceste site-uri nu mai pot fi accesate deloc, iar pe altele au fost postate mesaje împotriva lui Vladimir Putin.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea războiului din Ucraina, care a intrat în Ziua 5

Gruparea Anonymous i-a transmis încă de vineri un mesaj lui Vladimir Putin, în care l-a avertizat că, dacă nu oprește invazia Ucrainei, se va confrunta cu atacuri cibernetice din toate colțurile lumii.

ADVERTISING

„Invadarea Ucrainei arată că regimul pe care-l conduci nu are respect faţă de drepturile omului”, au transmis hackerii ulterior.

Luni, pe 28 februarie, jurnaliștii CNN au identificat mesaje postate de hackeri pe site-urile mai multor publicații din Rusia.

„Dragi cetățeni, vă cerem să puneți capăt acestei nebunii, nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură.

Putin ne face să mințim și ne pune în pericol. Am fost izolați de întreaga lume, în câțiva ani vom trăi precum Coreea de Nord. De ce avem nevoie de asta? Ca să-l punem pe Putin în manualele de istorie? Nu este războiul nostru, să-l oprim”, e mesajul ce poate fi citit pe Forbes Rusia, Fontanka sau Takie Dela, și semnat de Anonymous.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Site-urile altor publicații rusești cunoscute pe plan internațional, precum Tass, Kommersant sau Izvestia, nu funcționează deloc, luni, pe 28 februarie.

Asta după ce mai devreme site-ul oficial al agenţiei de ştiri de stat ruse, TASS, afişa şi el un mesaj antirăzboi şi apeluri către preşedintele Vladimir Putin pentru a opri invazia în Ucraina, au arătat verificările Reuters de pe mai multe dispozitive.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇