Hackerii de la Anonymous declară război cibernetic Rusiei și atacă Russia Today

Hackerii de la Anonymous declară război cibernetic Rusiei și atacă Russia Today

Grupul de hackeri Anonymous a dezactivat mai multe site-uri ale guvernului rus, inclusiv „Russia Today”, sursa media controlată de stat.

Hackerii care s-au identificat drept Anonymous au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au afectat pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile Kremlinului, guvernului rus și Ministerului rus al Apărării, transmite ABC News.

RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri, în ​​timp ce altele au fost offline pentru „perioade lungi de timp”.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE conflictul din Ucraina şi bătălia pentru Kiev

Relatările Russia Today despre situația din Ucraina au fost complet unilaterale, dintr-o perspectivă pro-rusă, arătând focuri de artificii și petreceri în teritoriile nou ocupate.

Acest canal TV care emite şi în Occident este considerat „instrumentul personal de propagandă” al președintelui Vladimir Putin și mulţi spun că ar trebui interzis.

Expertul în securitate cibernetică Robert Potter a explicat că atacul a implicat o inundare cu trafic a site-ului vizat, astfel încât să nu mai poată fi accesat. „Este ca și cum ai încerca să treci cinci oameni printr-o ușă în același timp”, a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atacurile DDoS sunt considerate ușor de contracarat. O măsură simplă este dezactivarea traficului străin către un site, ceea ce ar putea explica de ce în prezent pare a fi mai ușor să accesezi RT.com din interiorul Rusiei decât din exterior.

„DDoS este rareori mai mult decât incomod”, a spus expertul.

„Dacă îl distrugi pe Amazon cu un DDoS, ei pierd milioane pe minut, dar pentru site-ul de știri al agenției de propagandă rusă, nu este o problemă atât de mare”.

Anonymous este un un grup descentralizat fără ierarhie sau conducere și se știe că în trecut au atacat CIA, Statul Islamic și Biserica Scientologică.

ADVERTISING

Un videoclip Anonymous postat pe 15 februarie amenința că va lua „ostatice” sistemele de control industrial ale Rusiei dacă criza din Ucraina escalada.

Amintim că Guvernul Ucrainei a făcut azi-noapte apel la hackerii țării să ajute la protejarea infrastructurilor critice de atacuri cibernetice și, totodată, să spioneze trupele Rusiei. Asta după ce în această săptămână mai multe instituții cheie din Ucraina au fost vizate de atacuri cibernetice masive.

Vezi şi ce s-a întâmplat în prima zi de război, după ce Putin a ordonat invazia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇