Un nou atac cibernetic a lovit instituții cheie din Ucraina, inclusiv Serviciul de Securitate al țării

Un nou atac cibernetic a lovit instituții cheie din Ucraina, inclusiv Serviciul de Securitate al țării

Mai multe instituții cheie din Ucraina au fost vizate de un nou atac cibernetic masiv, ce este în desfășurare miercuri seara.

Potrivit The Guardian, sunt atacate site-urile Parlamentului, Guvernului, ale mai multor miniștri, dar și cel al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Printre ministerele vizate se numără cel de Externe, cel al Apărării, dar și cel de Interne. Sunt afectate și câteva instituții bancare.

Ministrul ucrainean al Digitalizării a confirmat atacul, precizând și că au circulat pe internet în această săptămână mai multe avertismente în legătură cu un nou atac masiv asupra instituțiilor guvernamentale, băncilor dar și instituții din alte sectoare.

ADVERTISING

În ultimele săptămâni mai multe astfel de atacuri de tip DDoS au vizat instituții ucrainene. Atât oficialii de la Kiev, cât și cei din UE și SUA au acuzat că în spatele lor se află hackeri militari ruşi, dar Moscova a dezminţit orice implicare.

Între timp, șase state membre UE, printre care şi România, au anunțat marți că vor trimite o echipă de experţi în securitate cibernetică în Ucraina.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunțat la începutul săptămânii acesteia că experţii cibernetici din Regatul Unit lucrează deja cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea ţării împotriva atacurilor cibernetice din partea Rusiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇