Răsturnare de situaţie: Militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor n-au fost uciși, ci sunt prizonierii armatei ruse

Răsturnare de situaţie: Militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor n-au fost uciși, ci sunt prizonierii armatei ruse

Militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor despre care presa internațională a scris că ar fi fost uciși de o navă rusească de război sunt, de fapt, în viață.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea războiului din Ucraina, care a intrat în Ziua 5

Încă de joi, 24 februarie, CNN a transmis că 13 militari din Insula Șerpilor au reușit să împiedice debarcarea trupelor rusești de pe o navă de război a Moscovei.

Echipajul navei i-a somat.

„Suntem o navă militară de război. Suntem o navă militară rusească de război. Vă sugerăm să depuneți armele și să vă predați, pentru a evita să facem victime și să vărsăm sânge fără rost. Altfel vă vom bombarda”, potrivit CNN.

ADVERTISING

În înregistrare, se aude cum militarii ucraineni răspund prompt: „Navă de război rusească, du-te dracului!”.

Ulterior, în presă a apărut o înregistrare audio, prezentată ca un schimb de replici la care lua parte și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Din înregistrare reieșea că Zelenki spune că toți cei 13 militari ucraineni de pe Insula Șerpilor ar fi murit eroic și urmează să fie decorați post mortem.

În cursul zilei de luni, 28 februarie, Marina Militară ucraineană a anunţat, însă, că știa încă de zilele trecută, că soldații de pe Insula Șerpilor nu au fost uciși, ci sunt prizonierii rușilor, potrivit Jerusalem Post.

ADVERTISING

De asemenea, Marina Militară ucraineană a transmis că a solicitat deja Rusiei să îi elibereze pe soldații de pe Insula Șerpilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇