Kremlinul spune de ce a pus Putin în alertă forțele nucleare: E absolut inacceptabil

Kremlinul spune de ce a pus Putin în alertă forțele nucleare: E absolut inacceptabil

Kremlinul a dat luni vina pe ministrul de Externe din Marea Britanie pentru activarea alertei nucleare.

”Au fost declarații ale mai multor reprezentanți de nivel înalt despre posibilitatea unor situații de conflict și chiar ciocniri între trupele NATO și cele ale Federației Ruse. Considerăm că astfel de declarații sunt absolut inacceptabile. Nu vom da numele celor care au făcut declarațiile, dar este ministrul britanic de Externe”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Nu este clar la care dintre declarațiile lui Truss face Rusia referire.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat duminică forțelor nucleare să intre în stare de alertă, sub pretextul unor așa-zise amenințări din partea țărilor NATO.

”Ţările occidentale nu doar că adoptă acţiuni neamicale împotriva ţării noastre pe plan economic - mă refer la acele sancţiuni pe care le ştie toată lumea - dar, în plus, oficialii de rang înalt din principalele state NATO, fac şi declaraţii agresive împotriva ţării noastre.

ADVERTISING

În aceste condiții, le ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major militar să pună forţele de disuasiune nucleară în alertă specială de luptă”, a declarat Vladimir Putin, într-o ședință cu liderii militari ruși, care a fost transmisă de televiziunea națională.

Nu doar Rusia a pus în alertă lumea, ci și Belarusul. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a spus luni că Belarusul ar putea găzdui rachete nuclare rusești, după decizia ”foarte periculoasă” luată la așa-zisul referendum de duminică, convocat de Alexandr Lukașenko, în cadrul căruia s-a votat renunțarea la statutul de țară non-nucleară.

ADVERTISING

”Știm că înseamnă pentru Belarus să fie țară nucleară. Înseamnă că Rusia va duce arme nucleare în Belarus și asta este o cale extrem de periculoasă”, a avertizat Borell.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 5-a zi de război în Ucraina

Iată și relatările, minut cu minut, din celelalte zile de lupte și bombardamente, după ce Putin a lansat invazia totală:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇