Forțele nucleare ale Rusiei sunt în alertă de luptă, la ordinul lui Putin

Forțele nucleare ale Rusiei sunt în alertă de luptă, la ordinul lui Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat forțelor nucleare să intre în stare de alertă, sub pretextul unor așa-zise amenințări din partea țărilor NATO.

„Ţările occidentale nu doar că adoptă acţiuni inamicale împotriva ţării noastre pe plan economic – mă refer la acele sancţiuni pe care le ştie toată lumea – dar, în plus, oficialii de rang înalt din principalele state NATO fac şi declaraţii agresive împotriva ţării noastre.

În aceste condiții, le ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major militar să pună forţele de disuasiune nucleară în alertă specială de luptă”, a declarat Vladimir Putin, duminică, într-o ședință cu liderii militari ruși, care a fost transmisă de televiziunea națională.

Toate bazele militare ruse care dețin arme nucleare intră în stare de alertă, personalul este chemat la posturi, iar armele ar trebui să fie gata oricând de lansare, la ordinul lui Putin.

ADVERTISING

Statele Unite au reacționat prin ambasadorului american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, care a declarat că plasarea forțelor nucleare ruse în alertă de luptă este „inacceptabilă” și arată că Putin vrea să meargă și mai departe cu războiul, nici gând să se oprească.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇