Un zbor de pasageri Belgrad-Moscova a făcut de 3 ori mai mult, de când România și Ucraina și-au închis spațiul aerian pentru ruși

Un zbor de pasageri Belgrad-Moscova a făcut de 3 ori mai mult, de când România și Ucraina și-au închis spațiul aerian pentru ruși

Un avion de pasageri care a decolat de la Belgrad în această dimineață a străbătut un drum de 3 ori mai lung decât în mod normal pentru a ateriza la Moscova fără să treacă pe deasupra României și Ucrainei.

Durata normală a cursei aeriene Belgrad – Moscova este de 2 ore. Cu toate acestea, o aeronavă care a decolat de la Belgrad (din start cu întârziere de aproape o oră) a avut nevoie nu de 2, ci de 6 ore ca să ajungă la Moscova.

Motivul: după Republica Moldova, și România și-a închis încă de sâmbătă, de la ora 15.00, spațiul aerian pentru aeronavele rusești care fac zboruri comerciale dinspre și spre Rusia. Iar spațiul aerian al Ucrainei este închis încă de la începutul invaziei.

ADVERTISING

Așa că avionul de pasageri care a decolat din Rusia a fost nevoit să ocolească foarte mult pentru a putea ateriza la Moscova.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea războiului din Ucraina, care a intrat în Ziua 5

Potrivit unei hărți publicate de Nexta (cel mai important canal de Telegram din Belarus), care citează Flight Radar, după ce a decolat de la Belgrad, aeronava Aeroflot Su2091 a ocolit prin Macedonia de Nord și Turcia și a traversat Marea Neagră. Apoi și-a continuat drumul, a trecut pe deasupra Mării Caspice și a ajuns în Kazahstan. De acolo s-a îndreptat spre nord și a intrat în Rusia. Apoi, a zburat la Moscova.

Cursa similară programată pentru astăzi, 28 februarie, a fost anulată.

cursa-aeriana-anulata-luni

În schimb, pentru mâine, 1 martie, e programat un zbor Belgrad-Moscova care ar urma să dureze 3 ore și un sfert.

cursa-valabila-1-martie

Rămâne să vedem dacă acest orar se va respecta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇