Rromii din Ucraina au capturat un tanc rusesc. Cioabă îi ironizează din România: Ciordit-ai tancu' rușilor? Ciordit și topit! (Video)

Rromii din Ucraina au capturat un tanc rusesc. Cioabă îi ironizează din România: Ciordit-ai tancu' rușilor? Ciordit și topit! (Video)

Printre civilii care au pus mâna pe arme pentru a apăra Ucraina se numără și mulți cetățeni de etnie rromă.

Publicația Romea.cz citează agenția ucraineană de știri Unian, care a transmis duminică, citând surse locale, că luptători de etnie rromă au capturat un tanc rusesc în regiunea Kherson, lângă Kakhovka.

”Luptători civili, inclusiv de etnie rromă, au venit în ajutorul forțelor armate ucrainene și au capturat un tanc rusesc în noaptea de 27 februarie. S-a întâmplat lângă Kakhovka, în satul Liubimovka, în regiunea Kherson”, a publicația, postând și imagini.

Ukrajinští Romové z Chersonské oblasti ukořistili ruským okupantům tank

"Kromě hrdinské práce ozbrojených sil přicházejí na pomoc civilisté včetně Romů. Ti dnes v noci, 27. února, ukořistili ruským útočníkům tank. Stalo se to nedaleko Kakhovky, ve vesnici Lyubimovka, Chersonská oblast," píše ukrajinská agentura UNIAN.VÍCE ZDE: http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/zahranicni/agentura-unian-ukrajinsti-romove-z-chersonske-oblasti-ukoristili-ruskym-okupantum-tank"In addition to the heroic work of the armed forces, civilians, including the Roma, have come to the rescue. They confiscated a tank from the Russian attackers tonight, February 27. It happened near Kakhovka, in the village of Lyubimovka, Kherson region," reports UNIAN.More: http://www.romea.cz/en/news/world/roma-from-kherson-oblast-in-ukraine-capture-tank-from-russian-occupiers

Publicată de ROMEA pe Duminică, 27 februarie 2022

Informația a fost însă transmisă distorsionat în presa din România, mai ales după ce liderul autoproclamat al rromilor de la noi, Dorin Cioabă, a postat pe Facebook un mesaj în care susținea că i-a întrebat pe rromii din Ucraina dacă au furat tancul și aceștia au spus că deja l-au și topit.

ADVERTISING

”I-am întrebat ciorditai (sic!) tancu rușilor?, ciordit și topit. Să numere încă o dată bine Ruși (sic!) tancurile, romi (sic!) se jură că nu la-u (sic!) luat ei. HAZ DE NECAZ”, e mesajul postat de Cioabă ce a determinat mai multe publicații românești să titreze că rromii au furat un tanc al rușilor.

I-am intrebat ciorditai tancu rusilor?, ciordit si topit..Sa numere inca o data bine Rusi tancurile, romi se jura ca nu la- u luat eiHAZ DE NECAZ

Publicată de Cioaba Dorin pe Duminică, 27 februarie 2022

Anterior, Radio Romano din Suedia transmisese că mai mulți etnici rromi luptă în Ucraina, înrolându-se în armată chiar înainte de invazia totală a Rusiei de acum 5 zile: ”Acesta e locul în care ne-am născut”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 5-a zi de război în Ucraina

Iată și relatările, minut cu minut, din celelalte zile de lupte și bombardamente, după ce Putin a lansat invazia totală:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇