A încercat să scufunde iahtul unui magnat rus din Spania: Produce arme cu care atacă oameni nevinovați!

A încercat să scufunde iahtul unui magnat rus din Spania: Produce arme cu care atacă oameni nevinovați!

Un ucrainean în vârstă de 55 de ani a fost reținut în Spania după ce a încercat să scufunde iahtul unui magnat rus cu afaceri în industria de armament.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea războiului din Ucraina, care a intrat în Ziua 5

Bărbatul, pe nume D. Taras O., lucrează de 10 ani ca mecanic al iahtului Lady Anastasia, andocat în Port Adriano din Mallorca, Spania.

E o ambarcațiune de lux, lungă de 48 de metri, care valorează în jur de 7 milioane de dolari și care îi aparține lui Alexander Mijeev, șeful companiei rusești de armamament Rosoboronexport, a transmis BBC.

ADVERTISING

Sâmbătă, D. Taras a văzut știrea cu blocul din Kiev care – deși nu fusese evacuat – a fost lovit de o rachetă rusească. Și s-a gândit că racheta a fost produsă de firma lui Mijeev.

Așa că s-a dus în port și a urcat pe Lady Anastasia hotărât să facă pagubă. A deschis o valvă în camera motoarelor și încă una în camera în care stă echipajul. Apoi a tăiat alimentarea cu combustibil, a oprit curentul și le-a spus membrilor echipajului să părăsească nava, potrivit Majorca Daily Bulletin.

Toți i-au spus că a luat-o razna și au încercat – cu ajutorul altor muncitori din port – să oprească scufundarea navei. Dar D Taras nici n-a vrut să audă despre așa ceva.

ADVERTISING

Proprietarul acestui iaht e un criminal care-și câștigă banii din vânzarea de arme care acum ucid ucraineni”, a spus D. Taras, revoltat.

Bărbatul a fost reținut de poliția spaniolă și prezentat unei instanțe. În sala de judecată, D. Taras a rămas ferm pe poziții:

„Nu regret nimic din ce am făcut. Dacă aș putea, aș mai face-o o dată. Șeful meu e un criminal.

M-am uitat la știri și am văzut un elicopter care ataca o clădire din Kiev. Iar acele arme sunt produse de proprietarul acest iaht. Și cu ele (rușii – n.red.) atacau oameni nevinovați”, a spus bărbatul în instanță.

ADVERTISING

Instanța a decis să nu-l țină în arest pe bărbat, pe durata cercetărilor.

Alexander Mijeev, șeful companiei rusești de armamament Rosoboronexport, nu a reacționat oficial, până la acest moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇