Rusia investighează o informație privind prezența forțelor speciale britanice SAS în Ucraina

Rusia investighează o informație privind prezența forțelor speciale britanice SAS în Ucraina

Cel mai important organism de anchetă de stat din Rusia a anunțat sâmbătă că analizează un raport al presei ruse care susține că experți în sabotaj din cadrul forțelor speciale britanice SAS au fost desfășurați în vestul Ucrainei.

Special Air Service este o forță militară de elită antrenată pentru a efectua operațiuni speciale, de supraveghere și contraterorism.

Sâmbătă, agenția de știri rusă RIA Novosti a citat o sursă de securitate rusă care a declarat că aproximativ 20 de membri SAS au fost trimiși în regiunea Liov.

ADVERTISING

Într-o declarație, comitetul de anchetă a declarat că va verifica raportul potrivit căruia aceștia ar fi fost trimiși "pentru a ajuta serviciile speciale ucrainene în organizarea de sabotaje pe teritoriul Ucrainei".

Ministerul britanic al Apărării nu a făcut niciun comentariu imediat cu privire la ancheta rusă, ca răspuns la o solicitare Reuters.

Marea Britanie a declarat că a trimis instructori militari în Ucraina la începutul acestui an pentru a instrui forțele locale în utilizarea armelor antitanc, dar guvernul britanic a declarat pe 17 februarie - cu o săptămână înainte de invazia Rusiei - că a retras toate trupele, cu excepția celor necesare pentru a-și proteja ambasadorul.

ADVERTISING

Nu era clar ce măsuri intenționează să ia Comisia de anchetă ca răspuns la orice implicare a SAS în Ucraina. Dar faptul că se investighează posibila prezență a forțelor unei țări NATO este semnificativ, având în vedere că Rusia a emis avertismente către Occident pentru a nu sta în calea "operațiunii sale militare speciale" din Ucraina.

Ziua 59 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇