A treia zi cu record de decese de Covid, în Rusia: 672 de morţi în 24 de ore

A treia zi cu record de decese de Covid, în Rusia: 672 de morţi în 24 de ore

Guvernul rus a înregistrat, joi, un nou record, al treilea la rand, de 672 de morţi din cauza Covid-19.

Moscova, principalul focar al epidemiei în Rusia, şi Sankt Petersburgul au înregistrat 108 şi, respectiv, 115 morţi din cauza Covid-19, bilanţuri zilnice apropiate de ”recorduri” atinse la începutul săptămânii.

Un nou val al epidemiei Covid-19 a repornit, la jumătatea lui iunie, în Rusia, pe fondul unei campanii de vaccinare lente şi aparţiei variantei indiene a SARS-CoV-2, mult mai contagioasă decât celelalte tulpini.

ADVERTISING

Campania de vacinare, lansată în decembrie, a convins până în prezent doar 23 dintre cele 146 de milioane de ruşi, adică 15% din populaţie, într-un context de neîncredere generalizată.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat miercuri opoziţia faţă de obligativitatea vaccinării la nivel naţional, însă i-a încurajat pe ruşi să se vaccineze şi că nu cedeze zvonurilor cu privire la vaccinurile antiCovid.

Cea mai îndoliată țară

Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 al Guvernului a ajuns la 135.886 - iar Rusia a devenit astfel cea mai îndoliată ţară europeană din cauza pandemiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Agenţia rusă de statistică Rosstat - care defineşte mai larg morţile din cauza noului coronavirus - raporta, la sfârşitul lui aprilie, 270.000 de morţi din cauza Covid-19.

Capitala rusă, urmată de 15 regiuni, a introdus în ultimele săptămâni măsuri precum revenirea la serviciu a unei părţi a angajaţilor, vaccinarea obligatorie a angajaţilor în sectorul serviciilor şi un paşaport sanitar pentru a mânca la restaurant.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇