Putin dezvăluie că s-a vaccinat cu Sputnik V şi vorbeşte despre efectele secundare

Putin dezvăluie că s-a vaccinat cu Sputnik V şi vorbeşte despre efectele secundare

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţă miercuri că a fost vaccinat cu serul rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V, la începutul anului, după ce a refuzat, anterior, să divulge cu ce vaccin a fost imunizat.

Vladimir Putin, în vârstă 68 de ani, a fost vaccinat cu două doze de vaccin împotriva Covid-19, în martie şi aprilie, relatează Reuters.

El a dezvăluit și care au fost efectele secundare pe care le-a simțit după fiecare vaccin.

”După prima doză nu am simțit nimic, doar o durere de braț timp de patru ore după injectare. A doua doză am făcut-o la ora 12 la prânz și la 12 noaptea mi-am luat temperatura și aveam 37.2. Când m-am trezit, aveam 36.6. După câteva zile, analizele au arătat că aveam o mulțime de anticorpi”, a declarat acesta în conferința sa anuală cu publicul, citat de publicația The Moscow Times.

ADVERTISING

Liderul rus a recunoscut că aproximativ 10% dintre cei vaccinați se îmbolnăvesc după imunizare, dar spune că boala trece repede.

”Câțiva oameni faimoși s-au îmbolnăvit după vaccinare. Și apropiați de-ai mei s-au îmbolnăvit, din nefericire, dar a trecut suficient de repede cât să nu fie nevoie de tratament serios. Iar asta doar în cercul meu de apropiați”, a declarat Putin.

El a fost corectat ulterior de unul din specialiștii săi, care susține că, de fapt, rata de îmbolnăvire după vaccin este de doar 2,5%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autorităţile nu au făcut publice imagini de la vaccinarea liderului de la Kremlin.

Rusia, care se confruntă cu un nou val al epidemiei Covid-19 din cauza variantei indiene (Delta) a SARS-CoV-2, a anunţat miercuri 669 de morţi din cauza Covid-19 în ţară, cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor înregistrat de la începutul pandemiei.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇