Putin, despre vaccinul Sputnik: Te poți baza pe el ca pe un Kalashnikov

Putin, despre vaccinul Sputnik: Te poți baza pe el ca pe un Kalashnikov

Președintele rus Vladimir Putin compară vaccinul Sputnik V cu pușca de asalt Kalashnikov, spunând că este trainic și de încredere.

”Vaccinurile rusești sunt foarte moderne și, fără îndoială, cele mai sigure din ziua de azi”, a spus Vladimir Putin citat de agenția rusească independentă Interfax.

”Cum zicea un expert european, te poți bizui pe ele ca pe o pușcă de asalt Kalashnikov. Cred că are dreptate”, a adăugat președintele rus, citat de Newsweek.

Pușca de asalt Kalashnikov, cunoscută drept AK-47, a fost dezvoltată în Uniunea Sovietică după cel de-al doilea război mondial și rămâne una dintre cele mai folosite arme din lume datorită fiabilității sale inclusiv în condiții dure, dar și datorită costurilor mici de producție.

ADVERTISING

Remarca lui Putin vine după ce Moderna a câștigat titlul de cel mai bun vaccin din lume, depășindu-și competitorii, inclusiv pe cei de la Pfizer/ BioNTech sau Sputnik V, în cadrul congresului anual al vaccinării, care a avut loc joi.

”Înțeleg că piețele globale au decis să sprijine vaccinul american Moderna, care concurează agresiv cu un alt vaccin americano-european, Pfizer”, a declarat Putin, într-o conferință video alături de Alexander Gintsburg, responsabilul strategiei antiCovid din Rusia.

Președintele rus a sugerat că ar fi prea devreme să fie desemnat acum cel mai bun vaccin din lume.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Dacă chiar acesta (Moderna - n.red) este, vom afla abia peste zece ani, după analiza rezultatelor”, a mai spus Putin.

Tot joi, Rusia a omologat vaccinul Sputnik Light, un vaccin care se administrează într-o singură doză, are eficiență de 79%, este ieftin și va merge direct la export.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇