Turcia autorizează de urgență vaccinul rusesc Sputnik V

Turcia autorizează de urgență vaccinul rusesc Sputnik V

Turcia va utiliza în campania de imunizare vaccinul rusesc anti-COVID19 Sputnik V, după ce autoritatea pentru medicamente şi dispozitive medicale din această țară a anunţat vineri că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru acest ser.

De fapt, Turcia a comandat deja 50 de milioane de doze din vaccinul rusesc, după cum a anunțat zilele trecute chiar ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Anunţul survine pe fondul unei penurii de vaccinuri care a frânat drastic campania de vaccinare din Turcia.

Una dintre măsurile luate este administrarea rapelului pentru vaccinul Pfizer-BioNTech la 6-8 săptămâni după prima doză, faţă de patru săptămâni cât se hotărâse iniţial.

Până în prezent numai 8,7 milioane de persoane din populaţia de circa 83 de milioane a Turciei au primit ambele doze de vaccin anti-COVID19, majoritatea fiind imunizate cu vaccinul chinezesc Coronavac.

De asemenea, Turcia a intrat joi în carantină națională pentru următoarele trei săptămâni, pentru prima dată de la debutul pandemiei, după ce a atins la sfârşitul lui aprilie cel mai ridicat nivel de îmbolnăviri din Europa, de peste 60.000 de cazuri înregistrate zilnic.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!