Germania va cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V doar dacă va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Germania va cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V doar dacă va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va aproba în curând vaccinul rusesc Sputnik V, Germania îl va cumpăra, a declarat, luni, cancelarul Angela Merkel.

Deocamdată, însă, EMA nu a primit informaţii suficiente despre serul antiCovid pentru a-l putea aproba, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Dacă se va întâmpla în curând, va fi firesc să cumpărăm doze Sputnik. Dar, dacă va dura luni de zile, atunci vom avea suficiente vaccinuri aici şi ne vom întreba cât de multe să comandăm”, a spus Merkel reporterilor.

Ea a adăugat că pe măsură ce vaccinurile vor fi mai multe, va fi posibil ca în iunie să se renunţe la actualul sistem de prioritizare strictă a dozelor, astfel încât toți germanii să poată, în principiu, să se programeze pentru vaccinare.

Experţi tehnici din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vor începe următoarea etapă de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V abia pe 10 mai.

Această etapă se va face în colaborare cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!