Rusia închide granițele pentru bărbații care au vârsta pentru mobilizarea parțială

Rusia închide granițele pentru bărbații care au vârsta pentru mobilizarea parțială

Autoritățile ruse urmează să închidă granițele pentru bărbații care se încadrează în vârsta pentru mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin.

O sursă apropiată Administrației Prezidențiale (AP) a Federației Ruse a declarat pentru Meduza.io că data cea mai probabilă pentru introducerea interdicției este 28 septembrie.

O altă sursă, tot apropiată de Administrația Prezidențială, spune că acest lucru se va întâmpla „după referendumurile” care au loc în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk și în teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina. Acestea se vor încheia în seara zilei de 27 septembrie.

ADVERTISING

Potrivit celei de a doua surse, ar putea exista „vize de ieșire”: pentru a părăsi Rusia, bărbații ar trebui să obțină permisiunea de la biroul militar de înregistrare și înrolare.

Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață mobilizarea parțială în Rusia. Pe site-ul guvernamental „Explain.rf” se precizează că „cu prioritate” sunt supuși mobilizării soldații și sergenții de până la 35 de ani, ofițerii subalterni – până la 50 de ani, ofițerii superiori – până la 55 de ani.

Potrivit Meduza, vor fi mobilizați și soldații și sergenții în rezervă până la 50 de ani și generalii care au până în 70 de ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rusia urmează să recruteze 1,2 milioane de oameni în armată, a subliniat pentru publicația citată o sursă apropiată unuia dintre ministerele federale. Kremlinul neagă însă acest lucru.

Potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în jur de 300.000 de ruși se încadrează la această mobilizare parțială, dublul trupelor care au fost până acum trimise în Ucraina, estimate la aproximativ 150.000 de soldați.

Vineri, Ministerul Apărării de la Moscova a publicat și o listă cu rușii care sunt excluși de la mobilizarea parțială.

ADVERTISING

Potrivit documentului, cei care lucrează în domeniul IT, informații și comunicații, mass-media, în organizații care asigură stabilitatea sistemului național de plăți și a infrastructurii pieței financiare nu vor fi înrolați.

Decizia în acest sens a fost luată pentru „a asigura buna funcționare a anumitor industrii de înaltă tehnologie, precum și a sistemului financiar al Federației Ruse”, a spus ministerul într-un comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇