Rusia a depășit 2 milioane de cazuri de Covid. Putin le cere guvernatorilor regionali să nu ascundă amploarea reală a pandemiei: E inacceptabil să pretindeți că totul e în regulă!

Rusia a depășit 2 milioane de cazuri de Covid. Putin le cere guvernatorilor regionali să nu ascundă amploarea reală a pandemiei: E inacceptabil să pretindeți că totul e în regulă!

Rusia a depășit, joi, 2 milioane de cazuri de Covid, după ce a raportat 23.610 infecții noi în 24 de ore și 463 de decese, două noi recorduri pentru marea ţară de la Est.

Rusia este pe locul cinci în ceea ce privește numărul total de cazuri de Covid, cu 2.015.608 persoane infectate până acum, în spatele SUA, India, Brazilia și Franța, informează The Guardian.

Numărul total al morților din Rusia este acum de 34.850.

ADVERTISING

Miercuri, președintele Vladimir Putin a declarat că situația coronavirusului în Rusia rămâne „provocatoare, dar controlabilă”și a îndemnat guvernatorii regionali să nu ascundă amploarea reală a pandemiei, în condițiile în care numărul de cazuri continuă să crească, potrivit CNN.

"În unele regiuni situația este dificilă, să spunem asta clar. Un număr relativ mic de infecții în unele regiuni nu ar trebui să ne facă să fim relaxați.

În niciun caz nu trebuie să încercați să ascundeți situația reală, este inacceptabil să pretindeți că totul este în regulă", a spus Putin.

ADVERTISING

Anterior, Vladimir Putin a pictat într-o imagine roz modul în care Rusia s-a luptat cu pandemia, insistând în luna iunie că a reușit să protejeze cetățenii de Covid.

Metodele prin care Rusia numără decesele cauzate de Covid au fost examinate multă vreme de observatori independenți, care își fac griji că cifrele ar putea fi mult subevaluate.

ADVERTISING

O investigație CNN bazată pe imagini obținute exclusiv care prezintă condițiile îngrozitoare din spitalele rusești și morgile supraaglomerate, precum și o analiză a datelor privind mortalitatea, au dezvăluit că numărul real al deceselor cauzate de Covid-19 în Rusia poate fi de până la 130.000 de victime.

În ultimele săptămâni, Rusia a înregistrat o creștere puternică a cazurilor de Covid.

"De la 1 octombrie, rata medie zilnică de infectare în întreaga țară a crescut de 2,5 ori, de la 6,1 cazuri la 15,3 cazuri la 100.000 de persoane", a declarat vicepremierul Tatyana Golikova.

81% din paturile de spital alocate pacienților cu coronavirus sunt ocupate, iar 10 regiuni au anunțat că au depășit capacitatea de 90%, a adăugat Golikova.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇