Restricțiile în București au fost relaxate: Azi se redeschid restaurantele și sălile de spectacol

Restricțiile în București au fost relaxate: Azi se redeschid restaurantele și sălile de spectacol

Restricțiile din București au fost relaxate, ca urmare a deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit duminică online.

Astfel, de luni, sunt deschise sălile de spectacol, restaurantele și cafenelele, la o capacitate de 30%. Toate aceste măsuri sunt valabile timp de două săptămâni.

Programul tuturor operatorilor economici, inclusiv cafenele și restaurante, este până la ora 21:00 și se menține interdicția de circulație după ora 22:00 până la ora 5:00.

Decizia a fost anunțată, duminică la prânz, de prefectul Capitalei, Alin Stoica.

ADVERTISING

”Încă suntem pe o incidență destul de mare, suntem încă în scenariul galben și înseamnă că există riscul ca lucrurile să se întoarcă, ceea ce nu dorim sa se întâmple”, a explicat prefectul Capitalei de ce nu s-a renunțat la restricția de circulație după ora 22:00.

Dacă rata de infectare va continua să scadă, următoarea relaxare va continua cu deschiderea restaurantelor și cafenelelor până la 50% din capacitate și organizarea de spectacole în aer liber cu până la 300 de participanți.

Următorul prag pentru o serie nouă de relaxări este o rata a incidenţei de 1,5 la mie, a precizat Stoica.

ADVERTISING

Relaxarea restricțiilor în București a fost decisă după ce rata de infectare pentru Capitală a fost duminică de 2,62 la mia de locuitori, după ce sâmbătă a fost de 2,86 la mie, iar vineri de 2,98.

Pe 26 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permită circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care să fie interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână. Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness. Hotărârea a fost luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇