Bucureștiul scapă, oficial, de unele restricții. Prefectul spune când ne vom putea bucura de ”o relaxare un pic mai mare”

Bucureștiul scapă, oficial, de unele restricții. Prefectul spune când ne vom putea bucura de ”o relaxare un pic mai mare”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni, după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că au fost decise unele relaxări ale măsurilor anti-COVID, după ce rata de incidență a scăzut sub 3,5 cazuri la mia de locuitor.

Astfel, dispare măsura care închidea magazinele la 18:00 și obliga oamenii să fie în case de la 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În plus, se pot redeschide deja sălile de fitness. Pentru celelalte restricții, însă, trebuie să așteptăm până când incidența va scădea sub 3 cazuri la mia de locuitori.

"Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (...) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00:00 a zilei de mâine. (...)

ADVERTISING

Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22:00 - 5:00", a menţionat prefectul Capitalei.

Amintim că înainte de ședință, când a fost întrebat când s-ar să ajungem la o incidență de sub 3 cazuri la mia de locuitori, prefectul a spus că s-ar putea chiar în următoarea săptămână.

”Nu am cum să fac acum niște estimări, dar având în vedere trendul consistent scăzător, ar putea să se întâmple, probabil, într-o săptămână”, a spus Alin Stoica.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇