Restricții și în Ilfov: Se închid restaurantele în 13 localități, inclusiv Voluntari

Restricții și în Ilfov: Se închid restaurantele în 13 localități, inclusiv Voluntari

Și în județul Ilfov s-au decis noi restricții în lupta cu pandemia COVID-19.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a anunțat că restaurantele, barurile și localurile se închid în 13 localități. Este vorba despre localitățile unde rata incidenței a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Mai exact: Berceni, Brănești, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domnești, Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni și Voluntari.

Una dintre hotărâri se referă la activitatea agenților economici care desfășoară activități de tipul restaurante, cafenele. Să fie suspendată activitatea până la revenirea situației de incidență sub 1,5 la mia de locuitori. Toate se închid, toate cele care au acest tip de activitate.

prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir
ADVERTISING

Noi restricții anunțate pentru București: Se închid și cluburile și cazinourile, dar nu sălile de pariuri și agențiile loto

Nu se știe exact până când

Prefectul nu a anunțat și data până la care vor fi ținute închise aceste unități. Întrebat dacă se va face o evaluare a situației în 2 săptămâni, el a răspuns că evaluarea ”se face în dinamică”.

Evaluarea se face în dinamică, în permanență, dar aplicabilitatea va fi, de principiu, pe două săptămâni. E un interval suficient de lung care să ne permită să vedem dacă măsurile luate au și rezultate.

prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Referitor la cele 13 localități, Zamfir a precizat că ”nu toate au aceeași incidență în ultimele 14 zile, este diferită, dar toate au peste 1,5 la mie”.

Cea mai gravă situație, unde rata este cea mai mare, este în Berceni - 2,64 și în Brănești - 2,74.

Amintim că luni seara, de la nivelul Guvernului au fost anunțate noi restricții, iar parte din ele vizează restaurantele.

Au fost decise noi restricții: Se interzic pelerinajele religioase, restaurantele se închid în zonele cu multe infectări. Localitățile cu peste 3 cazuri la mie intră în carantină

ADVERTISING

Ulterior, din ce în ce mai multe județe au anunțat că închid restaurantele, din cauza numărului ridicat de cazuri de SARS-CoV-2.

Detalii aici - Restaurantele se închid în interior în zeci de localități, exact când vine frigul. Vezi situația din țară

Vezi și Lista județelor unde este obligatoriu să porți mască sanitară în jurul școlilor

Cifrele pandemiei

Autoritățile au anunțat, miercuri, cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei în România. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 2.958 de cazuri noi de coronavirus, după prelucrarea a 27.814 teste.

Astfel, am ajuns la un total de 142.570 de infecții, de la începutul pandemiei în țară.

Avem record negativ și la numărul de decese. În ultimele 24 de ore sunt anunțate 82 de decese, astfel că bilanțul negru urcă la 5.203.

În spitalele COVID erau internați, miercuri dimineața, 8.303 pacienți. Dintre aceștia, 612 se aflau în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă.

Mai multe detalii aici - Cel mai grav bilanț COVID de la începutul pandemiei: Avem 2.958 de cazuri noi și 82 de morți. Record și la ATI (Infografice)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇