Noi restricții anunțate pentru București: Se închid și cluburile și cazinourile, dar nu sălile de pariuri și agențiile loto

Noi restricții anunțate pentru București: Se închid și cluburile și cazinourile, dar nu sălile de pariuri și agențiile loto

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat, miercuri, noi măsuri luate în cadrul Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Astfel, Cojanu a declarat că o primă hotărâre este o completare la o decizie luată marți, când s-a decis ca restaurantele, cinematografele și teatrele din București să fie închise. Membrii CMBSU au decis să fie închise și cluburile, discotecile și barurile.

ADVERTISING

De asemenea, prefectul Capitalei a punctat că vor fi închise și sălile de jocuri de noroc și cazinourile.

„Ieri la propunerea a doi membri din comitet s-a supus atenției interzicerea jocurilor de noroc și a cazinourilor.

S-a emis această propunere cu amendamentul ca nu sunt interzise pariurile si loteriile unde se elibereaza bilet. Ați văzut că la loterie se păstrează distanța când se duce la ghișeu, pune numerele și așteaptă afară. Acolo nu e o problemă”, a punctat Cojanu.

ADVERTISING

De asemenea, a fost redus perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ în care masca de protecție e obligatorie, de la 100 metri la 50 metri.

„Au fost sesizări de la cetățeni care stau aproape de scoli. Ne-am gândit și la copii și părinți. Distanta de 100 de metri e prea mare. Ei vor să aplice masca pe nas și gură la o distanță mai mică, așadar Comitetul a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri”, a spus prefectul referitor la purtarea măștii în jurul școlilor.

În București au fost raportate 514 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În total, în Capitală sunt 20.306 cazuri.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇