Ce vor face medicii dacă trecem de 3.000 de cazuri de COVID? Răspunsul ministrului Tătaru

Ce vor face medicii dacă trecem de 3.000 de cazuri de COVID? Răspunsul ministrului Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat ce vor face medicii când România va trece pragul de 3.000 de cazuri de coronavirus.

Tătaru a spus că personalul medical va face ce face și acum cu 2.500 de cazuri – caută paturi.

Vom face ce facem și cu aceste 2.500 (de cazuri de coronavirus - n.red.). Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale.

ministrul Nelu Tătaru la TVR

Totuși, ministrul a spus că ”în acest moment nu avem această perspectivă”.

El a adăugat că ”suntem aceleași persoane în corpul medical, avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj”.

ADVERTISING

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Este foarte greu să ținem piept acestui val anti-mască, trebuie să credem în medici

Cifrele pandemiei

Marți a fost cea mai neagră zi pentru România, cu 73 de morți de COVID. Autoritățile au anunțat 2.121 de cazuri noi de COVID, din 23.476 de teste procesate.

Un nou record am atins și în ce privește pacienții în stare gravă. Marți dimineață la ATI erau internați 608 pacienți. În total, în spitalele COVID erau internate 8.097 de persoane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Detalii aici – Cea mai neagră zi pentru România, cu 73 de morți de COVID. Avem iar peste 2.000 de noi îmbolnăviri și 608 pacienți la ATI (Infografice)

Vezi și: COVID-19 în diaspora: Încă 64 de români s-au îmbolnăvit în Germania


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇