Rafturile cu hârtie igienică se golesc din nou în SUA, după ce au fost impuse noi restricții

Rafturile cu hârtie igienică se golesc din nou în SUA, după ce au fost impuse noi restricții

Rafturile cu hârtie igienică se golesc din nou, pe fondul restricțiilor adoptate de autoritățile americane, din California până la New York, care determină cumpărătorii să alerge după bunuri esențiale.

Începând de vineri după-amiază, 22 de state au impus restricții menite să reducă răspândirea virusului – dând naștere unei noi goane după cumpărături de panică și adoptarea, de către comercianți, a raționalizării unor produse.

Cumpărătorii dintr-o jumătate de duzină de orașe din Statele Unite au declarat pentru Reuters că șervețelele dezinfectante nu se mai găsesc la comercianți cu amănuntul precum Walmart și Costco, precum și la lanțurile de produse alimentare Albertsons și Vons deținute de Cerberus Capital.

ADVERTISING

„Walmarts nu mai are șervețele Lysol, iar hârtia igienică s-a terminat din nou”, a spus Whitley Hatcher, 31 de ani, din Tucson, Arizona.

„În mod ciudat, în locuri precum Walgreens și Dollar Tree poți găsi ceea ce ai nevoie. Cred că oamenii văd rafturile goale din magazinele mai mari și se panichează”, a spus Hatcher.

La un Costco din Vancouver, Washington, nu se mai găsesc hârtie igienică, prosoape de hârtie, șervețele de curățat, mănuși și conserve de carne.

ADVERTISING

Vânătoarea de hârtie igienică are loc din nou și în California, unde guvernatorul a ordonat, joi, măsuri de resticție în cea mai mare parte a statului.

Cumpărătorii au spus că hârtia igienică nu se mai găsește la magazinele Costco din Fresno și Los Angeles.

Procter & Gamble, vânzătorul nr. 1 de hârtie igienică din SUA, a declarat că fabricile lucrează 24/7 pentru a satisface cererea.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇