Putin cere Ucrainei să negocieze cu liderii separatişti din Donbas

Putin cere Ucrainei să negocieze cu liderii separatişti din Donbas

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, vineri, Administraţiei de la Kiev să iniţieze urgent negocieri cu liderii regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, în contextul în care situaţia pare să se agraveze.

„Tot ce trebuie să facă liderii de la Kiev este să negocieze cu reprezentanţii din Donbas şi să accepte măsuri politice, militare, economice şi umanitare pentru încetarea conflictului”, a declarat Vladimir Putin, în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

ADVERTISING

"Situaţia în sud-estul Ucrainei pare să se agraveze", a afirmat Vladimir Putin, acuzând Kievul de încălcarea în mod "masiv" şi "sistematic" a drepturilor etnicilor ruşi.

Confruntările militare între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi s-au intensificat în ultimele 48 de ore, prin încălcarea armistiţiului din regiunile Lugansk şi Doneţk.

Kremlinul a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că proiectul Dumei de Stat privind recunoaşterea independenţei regiunilor ucrainene Lugansk şi Doneţk nu este în conformitate cu Acordul de la Minsk.

ADVERTISING

Marţi, în conferinţa de presă organizată împreună cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, Vladimir Putin a pledat pentru soluţionarea conflictului separatist din estul Ucrainei "pe baza oportunităţilor oferite de Acordul de la Minsk".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇