Proteste violente în Franța: Mașină de poliție atacată și fugărită de manifestanți (Video)

Proteste violente în Franța: Mașină de poliție atacată și fugărită de manifestanți (Video)

Proteste violente au avut loc sâmbătă în Franța. Oamenii au ieșit în stradă, la apelul mai multor organizații de stânga, manifestând „împotriva violenţelor poliţieneşti”.

La marşul de la Paris au avut loc incidente, relatează AFP.

Numărul persoanelor care au participat la proteste diferă mult, în funcție de sursă.

Organizatorii susțin că aproximativ 80.000 de persoane au mărşăluit în toată Franţa, dintre care 15.000 la Paris. Informațiile au fost furnizate pentru AFP de CGT şi LFI, care au chemat la manifestaţie zeci de alte organizaţii, printre care grupuri din cartierele muncitoreşti, ONG-uri, partide și sindicate.

ADVERTISING

De cealaltă parte, Poliția a estimat la 9.000 numărul participanţilor la manifestaţia de la Paris, în timp ce o sursă din cadrul poliţiei a estimat la 13.800 numărul participanţilor la cele 80 de manifestaţii din alte părţi ale Franţei.

Violențe la Paris

La Paris, după un start calm, în jurul orei 15:00, de la Gara de Nord s-a format o coloană de sute de indivizi cu cagule, îmbrăcaţi în negru, care au distrus geamurile mai multor sucursale bancare şi au atacat cu pietre o maşină de poliţie, a constatat un jurnalist AFP.

Unul dintre poliţişti a coborât pentru scurt timp din vehicul, cu arma în mână, pentru a-i ţine la distanţă pe manifestanţi, potrivit mai multor înregistrări video postate pe reţelele de socializare, confirmate de o sursă din cadrul poliţiei.

"Manifestaţia de la Paris a fost marcată de violenţe inacceptabile împotriva poliţiei. Putem vedea unde duce ura împotriva poliţiei", a reacţionat ministrul de interne Gérald Darmanin pe rețeaua de socializare X.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇