Suporteri ai lui Trump au ieşit înarmaţi pe stradă. Proteste după alegeri în mai multe state americane, pe măsură ce se pare că Biden va deveni preşedinte

Suporteri ai lui Trump au ieşit înarmaţi pe stradă. Proteste după alegeri în mai multe state americane, pe măsură ce se pare că Biden va deveni preşedinte

Mulți americani au ieșit în stradă să protesteze față de modul cum decurge numărarea voturilor la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Sunt două tabere. Una cere numărarea completă a voturilor, în timp ce suporterii lui Trump vor suspendarea procesului de numărare.

Protestatarii care îi susțin pe democrați și progresiști cer autorităților locale ”să numere fiecare vot”, relatează The Guardian.

Numărarea voturilor continuă în statele-cheie, iar proiecțiile spun că Joe Biden e foarte aproape de a deveni preşedinte

În New York, mii de oameni au mers în marș pe Fifth Avenue din Manhattan. Marșul a fost în mare parte pașnic, deși polițiștii au făcut cel puțin 20 de arestări după ce un grup mai mic de manifestanți a început să protesteze față de ”conduita incorectă a poliției”.

ADVERTISING

”Fiecare vot contează!”, au scandat oamenii.

Proteste similare au avut și în alte orașe, inclusiv Los Angeles, Seattle, Houston, Pittsburgh, Minneapolis și San Diego. Manifestanții s-au adunat în fața Primăriei Dallas din Texas. În Chicago, protestatarii care cereau numărarea fiecărui vot au mărșăluit prin centrul orașului și peste drum de Turnul Trump.

În Michigan, un grup de oameni s-a înghesuit în fața unei secții unde se numărau buletinele de vot, în Detroit. Apoi, manifestanții au mărșăluit pe străzi, cerând numărarea completă a voturilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poliția a arestat zeci de protestatari în Minneapolis, care cereau măsuri pe diverse subiecte, precum imigrarea sau schimbările climatice. Demonstrația fusese pusă la cale înainte de alegerile de marți.

Mai multe persoane au fost arestate și în Los Angeles și Portland, Oregon.

Protestatari înarmați

Totodată, au existat și manifestații care cereau suspendarea procesului de numărare a voturilor. Aceste manifestații au avut loc după ce Donald Trump, actualul președinte al SUA, a cerut renumărarea voturilor în anumite state și a insistat că alegerile au fost fraudate.

Protestele din Detroit au început cu puțin timp înainte ca Associated Press să anunțe că Joe Biden câștigase votul electoral în statul Michigan.

ADVERTISING

Mai multe imagini video care au fost publicate în mediul online arată zeci de oameni care s-au strâns la o secție de votare și au început să scandeze ”Opriți numărarea!” sau ”Opriți votul!”. Poliția a intervenit pentru a-i opri pe protestatari să intre în clădire.

În Phoenix, Arizona, manifestanții pro-Trump, dintre care unii erau înarmați, s-au adunat în capitala statului și au cerut opusul - numărarea fiecărui vot. În timp ce oficialii din Arizona au continuat să numere voturile, Joe Biden tot pierdea din avans.

În schimb, situația s-a schimbat la scurt timp, iar mai multe organizații de presă, inclusiv Associated Press și Fox News, au anunțat victoria lui Biden în acest stat.

Manifestanții au scandat ”Rușine, Fox!”.

Iată cum s-a desfășurat scrutinul din SUA – Alegeri în SUA: Joe Biden mai trebuie să câștige într-un singur stat pentru a deveni noul președinte al Statelor Unite

Citește mai multe despre alegerile din Statele Unite:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇