Joe Biden a primit deja mai multe voturi decât oricare alt candidat din istoria SUA

Joe Biden a primit deja mai multe voturi decât oricare alt candidat din istoria SUA

Candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, a primit deja mai multe voturi decât oricare alt competitor din cursa pentru președinția Statelor Unite din istorie. Iar numărătoarea încă nu s-a încheiat.

Biden a reușit să adune până acum 69.759.833 de voturi, în cadrul votului popular, mai multe chiar decât a primit în total Barack Obama în 2008, care deținea recordul, cu 69.498.516 dintre sufragii, arată The Guardian.

Joe Biden are deja cu 3,9 milioane de voturi mai mult decât a reușit să strângă în 2016 Hillary Clinton. Aceasta a câștigat votul popular în fața lui Donald Trump, dar a pierdut alegerile, fiind depășită în votul electorilor.

ADVERTISING

Nici Trump nu stă rău deloc, până acum, are deja 67.160.663 de voturi, mai multe decât a luat până la capăt în 2016, dar și mai multe decât Obama în 2012. Se află pe locul al treilea în top, după Biden la aceste alegeri și Obama la primul mandat. Iar numărătoarea continuă.

În total, peste 100 de milioane de americani au votat pentru alegerile prezidențiale.

În ciuda rezultatului bun obținut de Joe Bide, cursa rămâne în continuare foarte strânsă, din cauza sistemului bazat pe colegii electorale din SUA, care poate produce oricând o surpriză. În clipa de față, și democrații și republicanii spun că vor câștiga.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇