Trump lansează acuzații, pe măsură ce Biden adună tot mai multe voturi. Twitter le marchează ca înșelătoare

Trump lansează acuzații, pe măsură ce Biden adună tot mai multe voturi. Twitter le marchează ca înșelătoare

Donald Trump a continuat miercuri să denunţe apariția unor ”buletine de vot surpriză”, pe Twitter, într-un efort de a semăna îndoiala faţă de numărarea voturilor, încă în desfăşurare.

”Ei găsesc voturi pentru Biden peste tot – în Pennsylvania, în Wisconsin şi în Michigan. (Este) atât de rău pentru ţara noastră!”, a scris pe Twitter candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă Donald Trump.

El pune astfel în discuţie numărarea voturilor în alegerile prezidenţiale în mai multe state-cheie.

ADVERTISING

”Ei lucrează din greu pentru a face să dispară alte 500.000 de voturi în avantajul (meu) în Pennsylvania - cât ai clipi. La fel (în) Michigan şi altele!”, a adăugat el în alt tweet, care a fost marcat de Twitter ca unul înșelător.

Trump încearcă să reia tema fraudării votului, pe care singur a lansat-o încă dinainte de alegeri, însă internauții și presa l-au taxat rapid, pentru că a și-a clamat victoria înainte de rezultatul final, iar acum are astfel de comentarii.

De obicei așteptăm numărătoarea finală a voturilor, înainte să declarăm un câștigător, ar fi sinteza mesajelor primite de Trump în replică la această ieșire.

ADVERTISING

”Ieri (marţi) seara, eu aveam un avans bun în numeroase state-cheie, aproape toate conduse şi controlate de către democraţi”, a scris el pe Twitter ceva mai devreme.

”Apoi, unul câte unul, ele au început să dispară magic, odată cu apariţia şi numărarea buletinelor surpriză. FOARTE STRANIU. «Sondorii» (cei care au făcut sondaje - n.red.) s-au înşelat complet şi istoric”, a transmis Trump. Și acest mesaj a fost marcat de rețea ca fiind unul înșelător.

ADVERTISING

În realitate, este vorba despe numărarea buletinelor prin corespondenţă, care ar putea să fie numărate după mai multe zile în anumite state.

Twitter a blocat acest mesaj iniţial şi i-a semnalat natura discutabilă şi posibil înşelătoare.

Potrivit directoarei de campanie a lui Joe Biden, candidatul democrat este pe cale să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale americane şi cei 270 de mari electori până la sfârşitul zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇