Echipa de campanie a lui Biden anunţă că va lupta împotriva lui Trump la Curtea Supremă

Echipa de campanie a lui Biden anunţă că va lupta împotriva lui Trump la Curtea Supremă

Echipa de campanie a lui Joe Biden a anuţat miercuri că va lupta împotriva oricăror eforturi ale preşedintelui Donald Trump de a recurge la Curtea Supremă pentru a opri înregistrarea voturilor în alegerile prezidenţiale americane de marţi.

Declaraţiile lui Donald Trump sunt ”scandaloase”, ”fără precedent” şi incorecte, denunţă miercuri, într-un comunicat, directoarea campaniei lui Joe Biden, Jen O’Malley Dillon.

”Este scandalos, pentrucă este vorba pur şi simplu despre un efort de a retrage drepturile democratice ale cetăţenilor americani”, subliniază ea, citată de Associated Press.

Urmăreșe LIVE pe SpotMedia.ro cum se desfășoară alegerile prezidențiale din SUA. Vă ținem la curent cu cele mai importante momente și declarații de la procesul electoral din Statele Unite.

Jen O’Malley a anunţat că echipa democrată este pregătită să contraatace dacă preşedintele sesizează Curtea Supremă pentru a opri numărarea voturilor.

”Dacă preşedintele îşi pune în aplicare ameninţarea de a sesiza justiţia, pentru a încerca să împiedice numărarea voturilor, noi avem echipe juridice pregătite să acționeze pentru a se opune acestui efort”, a anunţat ea.

”Ele vor câștiga”, avertizează ea.

Trump și-a anunțat deja victoria

Donald Trump a revendicat miercuri victoria în alegerile prezidenţiale, aruncând Statele Unite în necunoscut şi îngrijorare, în pofida acestui fapt.

”Noi am câştigat aceste alegeri”, a declarat el într-o alocuţiune, la Casa Albă, în care a anunţat că vrea să sesizeze Curtea Supremă cu privire la ”fraude”.

AP nu a desemnat un învingător al alegerilor prezidenţiale americane.

”Mai sunt de numărat sute de mii de voturi, iar rezultatul (alegerilor prezienţiale) depinde de o mână de state-cheie în care nu s-au anunţat rezultatele”, scrie agenţia americană de presă.

Citește mai multe despre alegerile americane:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇