Donald Trump, luat la mișto pe Internet după o greşeală într-o postare pe Twitter

Donald Trump, luat la mișto pe Internet după o greşeală într-o postare pe Twitter

Preşedintele american Donald Trump a stârnit miercuri dimineaţă o avalanşă de ironii pe reţelele de socializare după o greşeală într-o postare pe Twitter despre alegerile din SUA.

„Suntem pe CAI MARI, dar ei încearcă SĂ FURE alegerile. Nu-i vom lăsa niciodată să facă asta. Nu se mai poate vota după ce ‘polonezii’ (‘poles’) s-au închis!”, a scris Trump pe Twitter, după mai multe ore de tăcere pe reţelele de socializare.

Preşedintele a înlocuit după câteva minute cuvântul 'poles' cu 'polls' ('secţii de vot', 'urne'), însă nu suficient de repede pentru ca greşeala să treacă neobservată.

ADVERTISING

Cuvântul 'polonezi' a început să devină viral pe Twitter după postarea iniţială, în numai 45 de minute fiind înregistrate 60.000 de menţionări pe Twitter.

Urmăreșe LIVE pe SpotMedia.ro cum se desfășoară alegerile prezidențiale din SUA. Vă ținem la curent cu cele mai importante momente și declarații de la procesul electoral din Statele Unite.

Greşeala a fost ridiculizată online şi în media americane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacție din Polonia

Eurodeputatul polonez şi fost ministru de Externe Radoslaw Sikorski s-a întrebat: "Mai întâi guvernul nostru naţionalist, iar acum şi Donald Trump vor să îi închidă pe polonezi? De ce?"

Twitter şi Facebook au suspendat mai multe conturi de ştiri care postau informaţii despre probleme la alegerile din SUA

Reţeaua de socializare Twitter şi-a avertizat miercuri utilizatorii cu privire la mesajul postat pe platformă de preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, în care liderul de la Casa Albă şi-a acuzat rivalii democraţi că încearcă să fure alegerile.

ADVERTISING

"Am plasat un avertisment în privinţa tweet-ului postat de pe contul @realDonaldTrump pentru că acesta conţine o afirmaţie potenţial înşelătoare legată de un scrutin", a anunţat Twitter miercuri.

Trump nu a oferit nicio dovadă în sprijinul acuzaţiei sale că oponenţii încearcă "să fure alegerile".

Vezi și Trump e convins că va câștiga alegerile și îl acuză pe Biden de fraudă: Nu ne vor ajunge democrații din urmă. Ne pregătim să sărbătorim (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇