Barbu Mateescu arată cum ar putea Trump să piardă la 600 de mii de voturi distanță, deşi acum pare în avantaj

Barbu Mateescu arată cum ar putea Trump să piardă la 600 de mii de voturi distanță, deşi acum pare în avantaj

Sociologul Barbu Mateescu spune că, momentan, Donald Trump nu se poate declara câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, pentru că mai sunt 5 state în care nu s-au numărat toate voturile.

”Situația este următoarea, întrucât văd că numărarea voturilor s-a oprit câteva ore, cât e noapte în SUA: Mai există 5 state în care nu s-au numărat toate voturile. Pentru victorie, Biden are nevoie de 2 victorii, iar Trump de 4 victorii. (Suma e 6 pentru că nu pot câștiga amândoi).

În toate statele rămase (Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia, Carolina de Nord) Trump este în avans.
Întrebare: Deci Trump a câștigat?
Răspuns: Nu. În unele din state acest avans se va dovedi a fi irelevant. Poate în toate. Poate în niciunul”, scrie Barbu Mateescu pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, voturile ce mai trebuie numărate sunt cele trimise prin poștă și, în principal, acestea sunt ale democraților.

”În principal voturile ce mai trebuie numărate sunt cele trimise prin poștă. Poți verifica informația aceasta pe acest link, e vorba de un tabel ce predatează ziua alegerilor cu mult și care arată ce state numără care voturi primele/ultimele. Pe baza acestui criteriu, Georgia va fi câștigată de Trump, restul au o soartă neclară sau vor fi câștigate de Biden.
https://projects.fivethirtyeight.com/election-results-timi…/

De ce am scris prognozele astea? În principal voturile prin poștă sunt ale democraților. Disproporția e uneori uluitoare și practic deloc cunoscută publicului din România. Ca exemplu, în Pennsylvania, în rândul oamenilor care au votat prin poștă, raportul dintre votanții înregistrați ca fiind democrați și cei înregistrați ca fiind republicani este de 2,8-la-1:
https://electproject.github.io/Early-Vote-2020G/PA.html”, precizează Barbu Mateescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trump ar putea pierde la 600 de mii de voturi distanță

Barbu Bateescu subliniază că în acest moment Trump are un avantaj de 700 de mii de voturi, dar mai trebuie numărate 2,9 milioane voturi. Iar la final, spune el, ar putea să piardă la 600 de mii de voturi distanță.

”În clipa asta, Trump are un avantaj de 700 de mii de voturi, dar mai trebuie numărate 2,9 milioane voturi. Dacă faci calculele, 28/38 * 2,9 milioane = 2,1 milioane voturi democrate și 800 de mii republicane, scădem avantajul deja existent lui Trump de 700 mii voturi și ajungi la informația un pic surprinzătoare că ar ajunge la final să piardă la 600 de mii de voturi distanță. După ce a fost cu 700 de mii în față!

ADVERTISING

Întrebare: Deci Trump a pierdut? Răspuns: Nu.

Nu în toate statele care au mai rămas de procesat este același dezechilibru între democrați și republicani. În unele state mai sunt de numărat voturi din zone rurale, foarte pro-Trump. Sunt și state în care, pe muchie sau evident, Biden nu va putea recupera avantajul. Dar nu le știm încă”, precizează Barbu Mateescu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇