Trump-metrul, prima busolă electorală lansată anul acesta în România: Tu știi în ce tabără ești?

Trump-metrul, prima busolă electorală lansată anul acesta în România: Tu știi în ce tabără ești?

România este printre puținele țări în care s-a lansat ”Trump-metrul”, o busolă electorală de ultimă generație, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și compara preferințele politice cu cele ale principalilor candidați în alegerile prezidențiale din SUA: Donald Trump și Joe Biden.

Aplicația este dezvoltată de un grup de cercetători de la universități din Olanda, SUA și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai, se arată pe pagina de Facebook a FSPAC UBB.

ADVERTISING

”România este printre puținele țări din lume în care s-a lansat o astfel de aplicație. În total, până acum, Trump-metrul a atras peste 500.000 de utilizatori în țările în care funcționează.  Trump-metrul oferă utilizatorilor din România posibilitatea de a-și compara preferințele politice cu cele ale principalilor doi candidați în alegerile prezidențiale din SUA: Donald Trump și Joe Biden.

În același timp, aplicația familiarizează cetățenii din România cu spațiul politic american, făcând referire la temele cele mai dezbătute de pe scena politică de la Washington D.C”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România divizată din America divizată: De ce vor vota mulţi români din SUA cu Donald Trump

Deschide aplicația și ”măsoară-te” și tu cu Trump-metrul.

Dezvoltatorii aplicației dau asigurări că Trump-metrul ”este o aplicație complet imparțială”, precizând că ”au fost folosite doar surse oficiale și o metodologie validată științific pentru a determina pozițiile candidaților”.

Află cele mai noi informații despre Alegerile prezidențiale din SUA.

”Trump-metrul reprezintă prima busolă electorală lansată anul acesta în România.

ADVERTISING

Același grup de cercetători din cadrul UBB Cluj lucrează în prezent, în parteneriat cu cercetători din alte 10 state europene, pentru elaborarea unei noi busole electorale pentru alegerile parlamentare din România de anul acesta.

Atât busola electorală pentru alegerile din SUA, cât și cea privind apropiatele alegeri parlamentare din România sunt proiecte derulate sub egida Dutch Cultural and Academic Centre Cluj și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială, ambele din cadrul UBB Cluj, în colaborare cu institutul Kieskompas din Amsterdam, Regatul Țărilor de Jos (...)”, mai arată sursa citată, menționandu-i pe cei care fac parte din echipa de la FSPAC UBB care dezvoltă aceste busole electorale.

Alegerile prezidenţiale americane nu vor fi câştigate, ci pierdute. Asta înseamnă că problemele Americii şi ale lumii vor continua

Dragi membri ai comunității #fspac, #ubb și nu numai,https://trump-metru.electioncompass.org/ro/#!/ Trump-metrul...

Posted by FSPAC - Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării on Friday, October 30, 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇