Trump va cere renumărarea voturilor și insistă că alegerile sunt fraudate

Trump va cere renumărarea voturilor și insistă că alegerile sunt fraudate

Trump va cere renumărarea voturilor în Wisconsin, unde rezultatele parțiale arată că Joe Biden conduce cu aproximativ 20.000 de voturi.

”Au fost raportate nereguli în mai multe locuri din Wisconsin, ceea ce ridică semne serioase de întrebare privind validitatea rezultatelor”, a declarat Bill Stepien, managerul campaniei Trump, citat de The Guardian.

”Președintele este îndreptățit să ceară renumărarea și o va face imediat”, a mai spus el.

Nu există dovezi privind fraudarea la scară largă a alegerilor din Wisconsin, ba chiar autoritățile tocmai au fost lăudate pentru modul în care au gestionat desfășurarea scrutinului.

ADVERTISING

Comentatorii americani arată că Trump nu mai are cum să câștige în Wisconsin, la 20.000 de voturi diferență, chiar dacă ar cere renumărarea voturilor.

De fiecare dată când s-a apelat la această procedură, diferențele găsite au fost infime, de cel mult câteva sute de voturi.

Donald Trump a continuat miercuri să denunţe apariția unor ”buletine de vot surpriză”, pe Twitter, într-un efort de a semăna îndoiala faţă de numărarea voturilor, încă în desfăşurare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ei găsesc voturi pentru Biden peste tot – în Pennsylvania, în Wisconsin şi în Michigan. (Este) atât de rău pentru ţara noastră!”, a scris pe Twitter candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă Donald Trump.

El pune astfel în discuţie numărarea voturilor în alegerile prezidenţiale în mai multe state-cheie.

”Ei lucrează din greu pentru a face să dispară alte 500.000 de voturi în avantajul (meu) în Pennsylvania – cât ai clipi. La fel (în) Michigan şi altele!”, a adăugat el în alt tweet, care a fost marcat de Twitter ca unul înșelător.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇