SUA au înregistrat cea mai mare participare la alegerile prezidențiale din 1900, cu toate că se află în mijlocul pandemiei (Grafic)

SUA au înregistrat cea mai mare participare la alegerile prezidențiale din 1900, cu toate că se află în mijlocul pandemiei (Grafic)

Deși se află în mijlocul pandemiei de Covid, SUA au înregistrat cea mai mare participare la alegerile prezidențiale din 1900.

Astfel, 66,9% dintre americanii cu drept de vot s-au prezentat la scrutin. Recordul a fost însă în 1990, când 73,7% dintre cetățenii SUA au votat.

De cealaltă parte, cea mai mică rată de participare s-a înregistrat în 1924, când doar 48,9% dintre americani au votat, și în 1920 - 49,2% și-au ales noul președinte.

ADVERTISING

Americanii au mers marți la urne pentru a-si vota viitorul președinte. Au avut de ales între republicanul Donald Trump, liderul actual de la Casa Albă, şi democratul Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA în Administrația Barack Obama (2009-2017).

Statele unde rezultatul cântărește decisiv sunt Texas (38 de electori), Florida (29 de electori), Pensylvania (20 de electori), Ohio (18 electori), Georgia (16 electori), Carolina de Nord (15 electori) și Arizona (11 electori).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dintre acestea, Trump a obținut victoria în Texas, Florida și Ohio, iar Biden a câștigat în Arizona. Sunt așteptate rezultatele și pentru celelalte state.

Pentru a deveni președinte, un candidat are nevoie de 270 de voturi electorale. Joe Biden a ajuns în momentul de față la 238 voturi electorale, în timp ce Donald Trump are 213.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇