Primele convoaie militare americane intră în România miercuri seară - care este traseul lor

Primele convoaie militare americane intră în România miercuri seară - care este traseul lor

Primele elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în România miercuri seară, în jurul orei 22:00, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Mihail Kogălniceanu, informează MApN.

Primele convoaie cu tehnică militară SUA intră în RomâniaAstăzi, în jurul orei 22.00, vom transmite LIVE pe pagina…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 9 februarie 2022

Reprezentanţii ministerului precizează că, pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliţia Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricţii rutiere.

ADVERTISING

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Task Force Cougar, gata de drumCei aproximativ 1.000 de militari americani ce fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Miercuri, 9 februarie 2022

Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziționați din Germania în România.

ADVERTISING

"Ca parte a efortului nostru mai amplu de a ne demonstra angajamentul faţă de aliaţii NATO şi de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziţionează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflaţi deja în teatrul de operaţiuni din Europa.

Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate mecanizată staţionată la baza Vilseck din Germania, va disloca o unitate de forţe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roţi, pentru a descuraja agresiunea şi a consolida capabilităţile de apărare în statele aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit.

ADVERTISING

Aceste forţe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obişnuit de rotaţie", arată o informare a ministerului american al Apărării. 

#Soldiers assigned to 2d Cavalry Regiment recently prepared Stryker vehicles to deploy from Germany, for Romania, in...

Publicată de U.S. Army Europe and Africa pe Miercuri, 9 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇