Biden a ordonat Pentagonului să trimită trupe în Europa: România primește 1.000 de militari din brigăzile Stryker

Biden a ordonat Pentagonului să trimită trupe în Europa: România primește 1.000 de militari din brigăzile Stryker

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat oficial dislocarea de trupe suplimentare în estul Europei, iar Pentagonul urmează să anunțe în curând că militarii vor fi trimiși „în zilele următoare”.

Detașarea trupelor suplimentare vine ca o garanție a sprijinului oferit aliaților din NATO, în urma manevrelor militare ale Rusiei la granița cu Ucraina, au declarat pentru CNN oficiali americani.

Președintele Biden a ordonat Pentagonului să trimită peste 3.000 de militari americani, pentru a întări apărarea aliaților din Europa, scrie The Wall Street Journal.

ADVERTISING

Circa 2.000 de militari de la Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi trimiși în Polonia și Germania, în această săptămână, iar aproximativ 1.000 de militari din detașamentul de infanterie mecanizată Stryker vor fi mutați din Germania (Grafenwöhr) în România.

15113966756_954744ebd5_c
U.S. Air Force photo/Airman 1st Class Jordan Castelan

O brigadă Stryker poate fi trimisă pe câmpul de luptă în termen de 96 de ore, cu ajutorul avionului de transport C-130 Hercules. Aceste trupe folosesc în principal transportorul de infanterie Stryker și sunt destinate să umple golul de capacitate operațională dintre forțele grele și cele ușoare ale Armatei SUA.

14953014657_e282441eac_c
(U.S. Army photo by: Sgt. William A. Tanner)

Trimiterea unei brigăzi Stryker în zonă era luată în considerare de mai mult timp de americani și a fost văzută ca o soluție de compromis, din cauza infrastructurii din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„O brigadă Stryker ne ajută să depășim provocările privind mobilitatea pe care le întâmpinăm în zona Mării Negre. România are una dintre cele mai proaste rețele de drumuri din Uniunea Europeană, potrivit autorităților europene. Adăugarea unei brigăzi Stryker ne ajută să depășim aceste probleme și să ne mișcăm rapid prin regiune, în cazul unei crize”, spunea în 2020 generalul Ben Hodges, fostul șef al trupelor americane în Europa.

15198273335_a2ca095130_c
(DoD photo by Senior Airman Damon Kasberg, U.S. Air Force/Released)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇