Opt convoaie militare ale NATO intră în România (Video)

Opt convoaie militare ale NATO intră în România (Video)

Primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021, sosesc, începând de marţi, în România, pe cale terestră, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari şi 120 de echipamente militare, au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Militarii şi echipamentele vor staţiona în Bucureşti până miercuri, urmând să îşi continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, judeţul Braşov.

ADVERTISING

Traficul rutier va fi îngreunat

MApN menţionează că pe 11, 12, 20 şi 21 mai, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

  • 11 mai, între orele 13,00 şi 21,00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (E85);
  • 12 mai, între orele 6,00 şi 20,00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu;
  • 20 mai, între orele 10,00 şi 19,00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (E85);
  • 21 mai, intervalul orar 06,00 - 20,00, ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu.
ADVERTISING

Noble Jump 2021 (NOJP21) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care se desfăşoară în perioada 19 mai - 2 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

NOJP21 va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan) în Bulgaria şi România.

LIVE: Primul eșalon din cadrul Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la Exercițiul NOBLE JUMP 2021, sosește în România pe cale terestră, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu. În total, vor fi 8 convoaie constituite din aproximativ 190 de militari și 120 de echipamente militare. Ele vor staționa în București până pe 12 mai, urmând să continue deplasarea către Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu. NOBLE JUMP 2021 este un exercițiu multinațional cu termen scurt de notificare, planificat și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfășoară, în perioada 19 mai - 2 iunie 2021, pe teritoriile Bulgariei și României. Acest exercițiu este parte integrantă a Exercițiului Steadfast Defender 2021 și este conectat la Exercițiul Dacia 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 11 mai 2021

LIVE: Declarație de presă a comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Cristian Dan, și a reprezentantului Comandamentului Forțelor Întrunite, colonelul Ștefan Cernat, cu privire la Exercițiul NOBLE JUMP 2021, parte integrantă a Exercițiului Steadfast Defender 2021 și integrat la Exercițiul Dacia 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 11 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇