Militarii americani din Germania au început pregătirile finale pentru a veni în România. Ajung în zilele următoare

Militarii americani din Germania au început pregătirile finale pentru a veni în România. Ajung în zilele următoare

Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că Detaşamentul constituit de Regimentul 2 Cavalerie al Forţelor Terestre ale SUA a început pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România.

Sursa citată a precizat că detaşamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acţiona pe teritoriul României sub comanda operaţională a Corpului V al SUA.

”TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

ADVERTISING

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locaţiile de încartiruire şi antrenament vor fi comunicate ulterior”, a mai precizat ministerul.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfăşurarea de antrenamente şi activităţi în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate şi a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detaşament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

ADVERTISING

În acelaşi timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi”, a mai transmis MApN.

În cursul zilei de marţi, ministrul Vasile Dîncu a anunţat că primii o sută de militari din contingent au ajuns deja în România.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunţat săptămâna trecută că Statele Unite urmează să trimită 2.000 de militari în Polonia şi Germania, ”în zilele următoare”, iar aproximativ 1.000 de militari americani staţionaţi în prezent în Germania urmează să fie desfăşuraţi în România.

ADVERTISING

Detașarea trupelor suplimentare vine ca o garanție a sprijinului oferit aliaților din NATO, în urma manevrelor militare ale Rusiei la granița cu Ucraina, au declarat pentru CNN oficiali americani.

Ulterior, Rusia a acuzat că desfăşurarea de trupe americane în România şi Polonia este o decizie distructivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇