Primele acțiuni în Bolintin-Vale, după crima sălbatică de duminică. Poliția începe identificarea agresorilor, deși localnicii se plâng de mult timp de ei

Primele acțiuni în Bolintin-Vale, după crima sălbatică de duminică. Poliția începe  identificarea agresorilor, deși localnicii se plâng de mult timp de ei

Simona Neculae, prefectul județului Ilfov, a anunțat joi niște prime acțiuni în Bolintin-Vale după incidentul de duminică seară, când șoferul unui microbuz a fost ucis cu o piatră, în stradă, după o ceartă.

Tânărul acuzat de agresiune este arestat preventiv și miercuri seară sute de localnici au ieșit în stradă pentru a cere autorităților să facă ceva, susţinând că sunt terorizaţi de familia din care face parte agresorul.

Deși situația se petrece de mai mult timp, Neculae a spus că abia acum încep să facă demersuri ca să-i identifice pe cei care fac probleme în comunitate.

”Avem asigurările dlui ministru Bode că se va apleca asupra acestui lucru și ne va ajuta. Cu dl. primar și Inspectoratul de Poliție vor fi luate măsuri pentru identificarea celor din zonă care fac astfel de probleme pentru a-i verifica cu documentele, ce documente au, dacă au autorizații de construcție”, a spus prefectul.

ADVERTISING

Întrebată de ce abia acum încep aceste demersuri, deși oamenii au sesizat autoritățile de multă vreme, Neculae a motivat că problema e lipsa de personal: ”Demersuri s-au făcut, să știți, numai că la nivelul Inspectoratului de Poliție și al Jandarmeriei se confruntă cu un deficit mare de personal”.

Jurnaliștii i-au cerut să explice și ce vrea să spună prin demersuri de identificare, de vreme ce și ei, doar în câteva ore de când transmit de la fața locului, și-au dat seama cine sunt cei care fac probleme.

”Așa este, haideți să vă explice dlul primar”, a evitat Simona Neculae un răspuns.

Filmul crimei sălbatice de duminică

Localnicii spun că incidentul de duminică nu este unul singular ca mod de operare, doar că de data aceasta o persoană a murit.

ADVERTISING

Membrii familiei agresorului acționează de multe ori la fel. Blochează în trafic un autoturism și îl amenință pe șofer cu cuțite, bâte și alte arme albe.

Duminică, victimă le-a căzut un șofer de microbuz. Unul dintre cei care au blocat microbuzul l-a lovit în cap cu o dală de beton și bărbatul a murit marți, la spital, în urma răsnilor suferite.

Localnicii terorizați au ieșit în stradă, iar faptul că pentru ei autoritățile s-au mobilizat masiv și au instituit zonă specială de siguranță publică i-a înfuriat și mai tare.

În urma protestului de miercuri, șeful Poliţiei Judeţene din Girugiu a recunoscut că sunt în Bolintin mulți polițiști care nu își fac treaba și mai mulți sunt cercetați pentru neglijenţă în serviciu, după ce nu au anchetat plângerile făcute de oameni.

ADVERTISING

Cumnatul bărbatului ucis a povestit miercuri seara, la Antena 3, ce s-a întâmplat.

”Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei 4 s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie.

A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.

A doua zi am făcut eu rost de un număr şi i-am sunat eu. Din câte am înțeles cineva ar fi sunat, dar au ajuns foarte târziu. Alarma a fost dată de un nepot care a găsit microbuzul pe stradă fără el şi ulterior l-a găsit într-o baltă de sânge.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetită de 5 ani şi un băiat de 12 ani", a povestit ruda bărbatului ucis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇