Președinții Consiliului și Comisiei Europene și mai mult de jumătate dintre comisarii UE merg la Kiev

Președinții Consiliului și Comisiei Europene și mai mult de jumătate dintre comisarii UE merg la Kiev
Foto: Twitter Ursula von der Leyen

Mai mult de jumătate dintre membrii Comisiei Europene urmează să se deplaseze la Kiev pe 2 februarie pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, în ajunul unui summit UE-Ucraina, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a executivului, relatează AFP.

Summitul UE-Ucraina, care îi reuneşte pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinţii Consiliului European, Charles Michel, şi Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este prevăzut pentru 3 februarie pentru a discuta în special sprijinul financiar şi militar european în contextul războiului declanşat de Rusia.

ADVERTISING

Preşedinţia ucraineană a anunţat că reuniunea se va desfăşura la Kiev, dar din partea UE, Consiliul nu a confirmat încă locaţia.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, fără a se pronunţa cu privire la locaţia summitului, a declarat pentru AFP că în ajunul acestei întâlniri, "în jur de 15 comisari" - din 27 - vor merge la Kiev pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, confirmând o informaţie difuzată de Politico.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇