Președintele Braziliei și-a pus fiul să-i ia un interviu: Graba vaccinării anti-COVID nu e justificată (Video)

Președintele Braziliei și-a pus fiul să-i ia un interviu: Graba vaccinării anti-COVID nu e justificată (Video)

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat sâmbătă că „graba” manifestată în jurul vaccinării populaţiei împotriva noului coronavirus nu este justificată, în condiţiile în care planul naţional de imunizare adoptat de guvernul său a devenit ţintă a numeroase critici, relatează AFP.

"Pandemia a ajuns la final. Cifrele o demonstrează. Avem în prezent o mică creştere, care înseamnă un mic salt", a declarat preşedintele brazilian într-un interviu acordat fiului său, deputatul Eduardo Bolsonaro, difuzat pe YouTube.

"Însă graba pentru vaccinare nu se justifică, pentru că este un amestec în viaţa oamenilor", a spus Jair Bolsonaro.

ADVERTISING

Preşedintele de extremă-dreapta şi-a exprimat de multe ori îndoieli legate de vaccinuri, evocând posibilele efecte secundare, la fel cum de multe ori s-a opus măsurilor de izolare decretate de guvernele statelor braziliene, pe care le-a considerat nefaste pentru economie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Brazilia este, după SUA, a doua ţară cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus şi se confruntă din noiembrie cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese.

În ultimele 24 de ore, Brazilia a înregistrat 50.177 noi cazuri şi 706 de decese de COVID-19.

De la declanşarea pandemiei, ţara a înregistrat în total 7,2 milioane de cazuri şi 186.356 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ au autorităţilor braziliene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇