Polițistul care a omorât o fată pe o trecere de pietoni din București, condamnare definitivă cu executare UPDATE

Polițistul care a omorât o fată pe o trecere de pietoni din București, condamnare definitivă cu executare <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Poliţistul Constantin Popescu, care în urmă cu peste trei ani a lovit cu maşina două fete pe o trecere de pietoni din Bucureşti, iar una dintre ele, Raisa, a murit, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

UPDATE 1 Marți seara, poliţistul nu a fost găsit la domiciliu.

UPDATE 2 Ulterior, agentul s-a prezentat singur la secţie.

"În seara de 13 august a.c., poliţiştii argeşeni au primit un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de o instanţă din Bucureşti, referitor la un bărbat de 33 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeş, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Bărbatul s-a prezentat la sediul poliţiei, acesta fiind preluat pentru a fi încarcerat în vederea executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

ADVERTISING

Iniţial, poliţistul a primit în ianuarie o pedeapsă cu suspendare de la Judecătoria Sectorului 1.

Decizia pronunţată marţi de Curtea de Apel Bucureşti este însă definitivă.

Instanţa a mai decis acum ca societatea de asigurare City Insurance SA (aflată în faliment) să plătească daune morale de 700.000 de euro către părţile civile din dosar.

În 13 ianuarie 2021, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  

ADVERTISING

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză peste limita legală şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită grav.

Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇