Poliţistul care a accidentat mortal o fată a fost plasat sub control judiciar. Nu era în misiune și conducea cu viteză

Poliţistul care a accidentat mortal o fată a fost plasat sub control judiciar. Nu era în misiune și conducea cu viteză

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La ieșirea de la audieri a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și a fugit într-o mașină care îl aștepta.

Radu Călin, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, anunțase anterior că polițistul nu se afla în misiune și nu avea în funcțiune semnalul acustic, doar cel luminos.

Totodată, polițistul a și depășit viteza legală, urmând să fie stabilită exact viteza cu care circula. Cercetări sunt făcute și în legătură cu valabilitatea permisului de conducere, având în vedere că documentul fusese obţinut în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie.

ADVERTISING

În legătură cu eventuala plasare sub control judiciar, Radu Călin a precizat că în momentul în care el face declarații se discută despre impunerea măsurilor preventive.

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit la locul accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţistul, care era încadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. El se afla singur în maşină.

ADVERTISING

În presă au apărut și imagini tulburătoare, un martor spunând că polițistul ar fi mers la copila care zăcea pe caldarâm şi ar fi verificat dacă aceasta mişcă, împingând-o cu piciorul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇