Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni scapă de închisoare

Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni scapă de închisoare

Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, o fetiţă de 13 ani, care traversa pe trecerea de pietoni, a fost condamnat cu suspendare.

Decizia a fost luată miercuri de Judecătoria Sectorului 1 şi este abia în primă instanţă – la trei ani închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Instanţa a mai dispus ca poliţistul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul ADP Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, pe o perioadă de 90 de zile.

ADVERTISING

Instanţa a mai stabilit ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA (aflată în faliment) să plătească familiei fetiţei ucise suma de 160.000 de euro şi alţi 90.000 de euro către familia celeilalte fetiţe, rănită de poliţist în accident.

Pe de altă parte, judecătorii au respins ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de familiile fetelor împotriva Poliţiei Capitalei şi Primăriei Bucureşti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Familia ceruse o pedeapsă cu executare, însă instanţa nu a fost de acord, aşa că avocatul familiei a anunţat că va face recurs.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Acțiunea civilă, anume daunele morale au fost duse în derizoriu, în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 euro pentru familia Raisei, iar Marina a primit 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale. Vom formula cu siguranță apel”, a precizat avocatul Adrian Cuculis, citat de Adevărul.

Pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

ADVERTISING

În maşină se afla un singur poliţist, care nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză peste limita legală şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇